MINSTA ORDERVÄRDE 99KR                 FRI FRAKT ÖVER 799 KR                PRODUKTER AV HÖG KVALITET

FAQ's | Vanliga frågor

Här nedan finner du de vanligast förekommande frågorna från våra kunder.
Har du en fråga som du inte finner besvarad här nedan, är du mer än välkommen att kontakta oss.

Varför håller inte juicerna längre än sju dagar?
Vårt fokus ligger och kommer alltid att fokusera på - kvalitet, kvalitet, kvalitet -.
ISLAND VIBES JUICE juicer är helt opastöriserade och helt fria från några som helst tillsatser. Detta för att bibehålla en så maximal näringsrik juice som möjligt med underbar smak.
Pastörisering tar bort mycket av den näring juicen innehåller och tillsatser för bort syftet med varför våra juicer tillverkas från första början.

Varje juice är märkt med ett bäst-före-datum för att du alltid ska få en fullvärdig upplevelse.

Juicerna är noga hållbarhetstestade och näringsvärdeanalyserade genom Eurofins Food & Feed Testing Sweden AB's kontroller.

Vad är juice och varför juice som alternativ istället för sallad?

Juice är vätskan extraherad från frukter och grönsaker som innehåller alla goda växtsaker som näringsämnen och enzymer. Det är som att du äter en stor mängd sallad i bred variation fast i flytande form.

Det är sant att när du tillverkar juice så förkastar du fruktköttet av den frukt eller grönsak du använder som innehåller kostfiber, nu mer kallat fiber. Fiber, när det konsumeras, är hjälpmedel i matsmältningen genom att det passerar kroppen relativt intakt. Fiber ger också en mättnadskänsla och underlättar tarmverksamheter. Men, i vissa produkter så är faktiskt en tredjedel eller mer av råvarans fiber i självaste juicesaften - i form av lösliga fibrer. Ingredienser med högt lösliga fibrer är grönkål, äpple, spenat, morötter, broccoli bl.a - vilket är väldigt vanliga ingredienser vid tillverkning av juice.

Så att kostfibrerna är borttagna är också en väldig fördel - och faktiskt kanske en av de viktigaste aspekterna av att dricka juice. Normalt sett så måste kroppen arbeta väldigt hårt för att extrahera näringsämnen ur växter, men när det kommer till juice så har processen redan börjat genom att extrahera vätskan från de fibrösa växtcellerna. Detta gör det möjligt för näringsämnen att komma in i blodet på snabbast möjliga sätt, och med minsta mängd ansträngning/energi av kroppen.

Lösliga fiber är mjuka och klibbiga och absorberar vatten för att forma en gelliknande substans i matsmältningssystemet och även dessa fiber ger dig en mättnadskänsla. Så lösliga fiber har även dom många fördelar. De binder samman ämnen som kolesterol och socker, vilket saktar ner dess utsöndring ut i blodet. Det är därför känt att hjälpa till att reglera blodsockernivån och sägs skydda mot hjärt och kärlsjuktommar genom att sänka blodkolesterol. Lösliga fiber sägs också öka mängden av bra bakterier i tarmen, vilket är kopplat till ett förbättrar immunförsvar, anti-inflammatoriska effekter och till och med ge ökade VIBES, vill säga ett förbättrat humör.

Huruvida en person behöver de kostfiber som finns i växterna beror helt på hur mycket fiber som personen får i sig som en del av sin vanliga kost och om de behöver extra fiber för att hjälpa till med matsmältningen. Vi rekommenderar en väl balanserad och varierande kost där vi är som ett komplement till dina måltider i form av den sallad du bör äta vid varje måltid. Men att byta ut några måltider under din vecka mot en juice går hur bra som helst.

Har du några frågor och funderingar så kontakta oss gära på: info@islandvibesjuice.se - vi finns alltid här med syfte att hjälpa dig !

Varför kostar kallpressad juice mer?
För att framställa en så högkvalitativ juice som möjligt med brett innehåll så går det åt dyra råvaror och en väldigt omtanke i processen då allt är handgjort. Varje 500ml flaska innehåller juice från så mycket som 1 - 1,5kilo frukt och grönsaker. Det du får tillbaka är något som näringsmässigt liknar att dricka en enorm sallad och näringsinnehållet når ut till din kropps celler inom loppet av 10 - 15 minuter. Vi tycker att det märks både på effekten och smaken av våra juicer.

Skulle du av någon anledning inte vara nöjd med någon av våra juicer ber vi dig kontakta oss på info@islandvibesjuice.se. Vad du tycker om juicen är oerhört viktigt för oss!!

Måste jag ha juicerna i kylskåp?
Ja. All juice är en kylvara och måste kylas omedelbart efter mottagandet. Om juicer inte ställs in i kylskåpet så börjar de att jäsa och snabbt förlora näringsvärde och sin smak! Förvaras i kylskåp vid högst +4°C och öppnad juice bör konsumeras inom loppet av 24 timmar.
OBS: Det går inte att frysa juicerna med bibehållet näringsvärde och smak.
Hur många kalorier innehåller era juicer?
Här kan du läsa om vad våra juicer innehåller och dess näringsdeklarationen så som kalorier, proteiner, kolhydrater osv -> Näringsdeklarationer
Hur tillverkar ni era juicer?
Vi använder oss idag av en hydraulisk pressmaskin som är en av marknadens ledande kallpressmaskiner vid tillverkning av frukt och grönsaksjuicer. Denna maskin maler ner råvarorna i en såkallad filterpåse som i sin tur sakta pressas samman med ett tryck på upp till 9 ton. Vi pressar med andra ord ur saften från våra frukt och grönsaker istället för att riva sönder dessa som vid en vanlig juicecentrifug gör.
Varför har juicen separerat? Betyder det att den blivit dålig?
Att juicen separerar är en helt naturlig process, som kan bero på en mängd faktorer som bl.a, olika kombinationer, syrlighet och naturliga koagulanter. Våra juicer innehåller inte några som helst tillsatser som motverkar denna process av separation, så separation är åter igen en helt naturlig och ofarlig process och den säger inget om juicens kvalitet. Om juicen har varit väl kyld och inte är utgången är det bara att skaka och njuta.
Hur är Island Vibes Juice annorlunda än juice tillgängliga hos livsmedelsbutiker?

För maximal hållbarhet ute hos livsmedelsbutikerna idag så behöver dagens produkter pastörisering. Pastörisering innebär uppvärmning av produkten och sedan nedkylning under tillverkningsprocessen för att döda mikrobiella bakterier. Tyvärr så dödar pastörisering väldigt mycket vitaminer, mineraler och levande enzymer som är nödvändiga i matsmältningsprocessen och kroppens övergripande hälsofunktioner. Vi på Island Vibes juice varken bearbetar eller pastöriserar våra juicer och tillsätter aldrig några tillsatser - inget socker, inga konserveringsmedel, inga färger. Faktum är att juicerna inte innehåller något annat förutom självaste grönsakerna och frukterna.

Varför innehåller alla era juicer citron?
Juice med ett lågt pH-värde (hög surhet) kommer i allmänhet att vara längre än juice med högt PH-värde (låg surhet). Till exempel, citronsaft (som har ett lågt pH-värde, omkring 2 - 3) kommer att ha en mycket längre hållbarhet än morotjuice (som har ett högre pH-värde, omkring 5 - 6). Så genom att tillsätta citron till våra juicer så sänker vi PH-värdet och där med förbättrar hållbarheten samtidigt som vi tillför en råvara innehållande fantastiska egenskaper på människokroppen. Så har du någonsin undrat varför så många kallpressade juicerecept innehåller citron? Nu vet du!
Levererar ni till andra delar i Sverige?
Läs mer om våra leveranser och hur du beställer här -> Leveransinformation
Hur beställer man juice från er?

Vi använder oss idag av e-handelsplattformen, Shopify. Där genom kan du beställa och betala dina juicer när du önskar och sedan få dem hemlevererade helgen där på. Vi tar emot beställningar under veckan mellan Söndag - Torsdag och kör sedan själva ut din hemleverans under helgen, varje Lördag.

Vi tar även emot beställningar via Facebook och mail: info@islandvibesjuice.se.

Varför levererar ni enbart inom Skaraborgs län?
Leveranser utanför Skaraborgsområdet idag kräver för oss lite mer planering och där av till varför detta alternativ inte är tillgängligt i dagsläget.
Vi jobbar ständigt med förbättring och att så snart som möjligt kunna erbjuda köp och leveranser till närliggande orter och län samt i slutändan, hela Sverige.
E-handelsplattformen Shopify har tyvärr en svaghet som inte gör det möjligt att bekräfta eller välja beställningsområde vid checkout. Så var noga med att läsa våra instruktioner gällande beställning. Du finner information genom länken

leveransinformation

OBS! Tveka inte på att höra av er till oss om ni är bosatta utanför Skaraborg. Vi vill alltid erbjuda en så bra service som möjligt och önskar du något så är det vårt mål att försöka uppnå detta.
Hur konsumerar man era juicer? Som en shot, delar upp den eller hela på en gång?
Detta är helt upp till dig. Vi själva förespråkar att man dricker våra juicer som komplement till sina måltider, då många tallrikar idag är väldigt färgfattiga från en bred variation av just frukt och grönsaker.
Antingen så delar du upp din juice i omgångar av 3 - 4, dricker halva som mellan mål och resterande till lunch bl.a. Eller så dricker du hela med en gång, alternativt som utbyte av måltid. Du bestämmer! Det viktigaste är att man nu börjat tillföra frukt & grönsaker i sin vardag.
Många känner säkert även till begreppet juicer cleanse, vilket är att man dricker 6st juicer under 1, 2 eller 3 dagars period bl.a. Detta för att rena och stärka kroppen från alla miljögifter från yttre faktorer och den processerad mat vi konsumerar. Är detta något som intresserar dig så är du varmt välkommen till att höra av dig så sätter vi oss, tillsammans med dig, ihop ett juicepaket för ditt intresse och syfte.
Kommer ni att få in fler produkter i ert sortiment?
ISLAND VIBES JUICE har idag ett utbud som består av 5st juicer. Men sortimentet väntas växa inom kort.